דבר ראש בית הספר

מבקר יקר,

לאורך השנים מהווה המחלקה למנהל עסקים את אחת המחלקות הנחשבות והמבוקשות ביותר במוסדות אקדמאיים שונים, וזאת בשל מספר סיבות: ראשית, תחום מנהל העסקים תורם רבות להבנת המגזר העסקי ושוק העבודה, ובכך פותח בפני בוגרי התואר אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות. שנית, כפי שסטודנטים רבים נוכחים לדעת עם תחילת לימודיהם, מנהל עסקים מתייחד בכך שהינו מבוסס על עקרונות מדעיים בתחום הכמותי וההתנהגותי כאחד.

בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר אילן נוסד ב- 1993 ונמצא בתנופת צמיחה ופיתוח, מתוך מגמה לשמר את ההישגים הקיימים, ועם זאת, לחתור להשגתם של יעדים חדשים.בביה"ס מתקיימים לימודים לתואר שני ושלישי בלבד, וקיימות בו ארבע התמחויות: שיווק, מימון, ניהול והתנהגות אירגונית ומערכות מידע.

במסגרת התואר השני בבית ספרנו קיימים שני מסלולים: מסלול עם תזה, מיועד לסטודנטים המעוניינים לפתח כישורים מחקריים ו/או להמשיך לתואר שלישי, ומסלול ללא תזה, המיועד לסטודנטים המעוניינים לרכוש השכלה רחבה במנהל עסקים במסגרת התמחותם. ההכשרה המחקרית שאנו נותנים לתלמידינו בתואר שני ושלישי נתפסת כחלק אינטגראלי של חינוך שיש בו הרחבה, העשרה והעמקה בתחומי הידע השונים של מנהל עסקים. תחומי המחקרים הנערכים במסגרת בית ספרנו הינם רבים ומגוונים, כפי שניתן ללמוד מעיון באתריהם של חברי הסגל של בית הספר. בביה"ס נערכים בכל שנה כנסים בינלאומיים וארציים בהשתתפות חוקרים בעלי שם מהארץ ומהעולם.

מיקומו של ביה"ס, במרכזו של הקמפוס, בין המחלקות פסיכולוגיה ומתמטיקה, הינו סמל לגישור שמהווה תחום מנהל העסקים בין המחקר הכמותי-מתמטי והמחקר ההתנהגותי. בשילוב זה, תוך שמירה על קריטריונים מדעיים, אנו רואים את ייחודנו.

אנו גאים באווירה החמה והידידותית בין כתלי בית הספר, ומאמינים בחשיבות הרבה של מתן שירות קשוב לסטודנטים, ושל הקשר הבלתי- אמצעי בין חברי הסגל לבין הסטודנטים והסגל המנהלי. אנו, חברי הסגל האקדמי והמנהלי בביה"ס, משקיעים מאמץ רב בשיפור ובהתקדמות, תוך שילוב בין עידוד הישגיות וחתירה לשיתוף פעולה מתמיד בין חברי הסגל.

בשם ביה"ס למנהל עסקים, אני מודה לך על התעניינותך בביה"ס שלנו ומזמין אותך לבקר באתרנו.

ד"ר איל יניב
ראש ביה"ס למנהל עסקים