תקציר על ההתמחויות במינהל עסקים

מימון

התמחות במימון מכשירה תלמידים לתפקידים מקצועיים בתחום ניהול השקעות וניהול תיקי ניירות ערך, ניהול כספי של חברות עסקיות וכן תפקידי ניהול ומטה בסקטור הפיננסי והבנקאי. מושם דגש על ניהול השקעות בניירות ערך, תפקידיו של המנהל הפיננסי בפירמה, תפקוד שוק ההון והערכת מכשירים פיננסיים בשוק ההון.

שיווק

מטרת ההתמחות בשיווק הינה הקניית ידע תיאורטי ויישומי אודות שיטות להשגת מטרות הפירמה או המלכ"ר באמצעות פעילות שיווקית. ההתמחות דנה בתכנון וביישום אסטרטגיית שיווק ברמת הפירמה, בצרכנים הפוטנציאליים של מוצרי צריכה ותעשיה ובהתנהגותם, כמו גם בנושאי שירותים, קביעת מחירים, צינורות שיווק, ערוצי פרסום וקידום מכירות.

ניהול והתנהגות ארגונית

תוכנית ה-MBA בהתמחות ניהול והתנהגות ארגונית מכשירה את בוגריה ברמת המיקרו בניהול ההיבטים הפסיכולוגיים של העובדים בארגון וברמת המקרו בניהול תהליכי שינוי ואסטרטגיה ברמה הארגונית הרחבה.

בנוסף לתכני הליבה של ניהול עובדים ותהליכים ארגוניים ההתמחות מציעה לסטודנטים את הידע, הכלים וההתנסות להובלת תהליכים בסביבה הארגונית של מאה ה-21, המאופיינת בגלובליזציה ומעבר למבנה ארגוני שטוח ומבוסס צוותי עבודה. בכדי להכין את בוגרי התכנית לסביבות הארגוניות הדינמיות האלו, ההתמחות בניהול והתנהגות ארגונית מציעה שני אשכולות:

1.     ניהול ואסטרטגיה בינ"ל - מתמקד באתגרי ניהול בחברות בינ"ל שפועלות בסביבות תרבותיות ועסקיות שונות בעולם, ומכשיר סטודנטים בניהול בסביבה הרב-תרבותית מרמת העובד והצוות, ועד הרמה האסטרטגית.

2.     פיתוח מנהיגות ארגונית - מתמקד בכלים החיוניים למנהל בארגונים שטוחים ומבוססי צוותים: מנהיגות, ניהול קונפליקטים ומו"מ, הובלת צוותים וניהול שינוי ארגוני.

בוגרי התכנית יקבלו רקע מתאים לתפקידי ניהול,ייעוץ, מחקר ופיתוח ארגוני ועסקי בסביבה הארגונית של המאה ה 21.

מערכות מידע

תוכנית ה-MBA בהתמחות מערכות מידע מותאמת להקנות לבוגרים את הידע, הכלים וההתנסות, העונים לדרישות השוק במאה ה-21.  לשם כך התוכנית מקיימת קורסים משותפים עם חברות מהתעשייה (כדוגמת הקורס "פיתוח ויישום טכנולוגיות חדשות" הניתן בשיתוף עם חברת אמדוקס);  הסטודנטים משתתפים בפרויקטים וסימולציות ניהול בינלאומיים (בשנת 2017 צוות של בית הספר הגיע למקום הרביעי בתחרות CAPSIM CHALLENGE בה השתתפו מעל מאה אלף סטודנטים מרחבי העולם);  וכן, מוסדו שיתופי פעולה עם גופי הסמכה לצורך הכשרת הבוגרים בהסמכות מקצועיות המקובלות בשוק, ובכלל זה הסניף הישראלי של ISACA.

על פי הנחיות המל"ג אשכול של חמישה קורסים במיקוד ספציפי, מאפשר הקנייה של דיפלומה ייעודית, מעבר לתואר האקדמי. בהתאם לכך, התמחות מערכות מידע מקיימת שני אשכולות:  אשכול "אנליטיקה עסקית" המכשיר את הבוגרים לתחום ה- Data Science, ואשכול "ניהול תשתיות וסייבר" המכשיר את הבוגרים להיבטי הניהול, הארגון והאבטחה של תשתיות וטכנולוגיות המידע בארגון.

במסגרת אשכול "אנליטיקה עסקית" ניתנים שישה קורסים:  ניתוח רשתות חברתיות, ויזואליזציה של נתונים, כריית נתונים וגלוי ידע, יישומי R בכריית נתונים, כרייה ועיבוד טקסט, ופרקטיקום מעשי.  הלימוד משולב בשימוש בכלי תוכנה ייעודיים, ומכשיר את הבוגרים לשמש כ- Data scientists בארגון, עם אוריינטאציה למגוון תחומי האנליטיקה העסקית ובכלל זה תחומי מימון ושיווק.

במסגרת אשכול "ניהול תשתיות וסייבר" ניתנים שישה קורסים:  יסודות הסייבר, מערכות אחסון, מתקפות והגנות בעולם הסייבר, ניהול סיכונים בטכנולוגיות מידע, נושאים נבחרים באבטחת סייבר, ופרקטיקום מעשי.  מעבר לידע ולכלים, הקורסים כוללים גם הכשרה והכנה לשתי בחינות הסמכה רשמיות בתחום:  הסמכת  CSX  והסמכת  CRISC.  מסגרת שיתוף הפעולה של אוניברסיטת בר-אילן ו-ISACA  הסטודנטים מקבלים את חומרי הלימוד של ISACA, ומחיר סמלי לחברות בארגון.  בנוסף, בית הספר מממן לסטודנטים מצטיינים את הרישום לשני מבחני ההסמכה הנ"ל.

במהלך שנת הלימודים הבאה מתוכננים ככל הנראה להיפתח שני אשכולות נוספים:  אשכול בגיאו-אינפורמציה ואשכול בביקורת מערכות מידע  (Information Technology Audit).

בנוסף לאשכולות הנ"ל, שהינם חלק מההתמחות, כל סטודנט יכול לבחור ולהוסיף מסלול בתחום היזמות הנתמך באשכול של קורסים ייחודיים, הנערכים בשילוב מועדון היזמות של בית הספר ומרכז בר-אילן לערים חכמות.

מסלול ביזמות ובחדשנות

מסלול יזמות וחדשנות מאפשר לסטודנטים בכל ההתמחויות להעשיר את הידע שלהם בנושאים הקשורים ביזמות וחדשנות. מנהלים נדרשים להבנה של נושאים אלו, בין אם הם עובדים בחברות הזנק, ובין אם הם עובדים בחברות גדולות ומבוססות. מהלכי יזמות וחדשנות מהווים את הכוח המניע של הכלכלה, ולכן יש חשיבות רבה להבנת התהליכים ולרכישת כלים מתאימים. במסלול זה לומד הסטודנט את הקורסים: מבוא ליזמות, ניהול חדשנות ויזמות, ייזום חברות הזנק, הון סיכון ויזמות בישראל וכן כותב פרקטיקום ביזמות, כחלופי לפרקטיקום ההתמחותי.

כאמור, מסלול זה יכול להצטרף לכל אחת מההתמחויות, במידה ובחר בכך הסטודנט.