לזכרם

• Memorial Site : http://www.hagayshefi.info/
Hagay Shefi ז"ל

חגי שפי, הי"ד

שער לזכרו של חגי שפי נחנך בפארק האחדות ע"ש דהאן בקמפוס בר-אילן.

ביום כ"ב באלול, תש"ע (1.9.2010)- יום השנה התשיעי לזכרם של ההרוגים בהתקפת הטרור הנפשעת על מגדלי התאומים בניו-יורק, התקיים טקס מרגש באוניברסיטת בר-אילן, בו נחנך שער בפארק האחדות ע"ש דהאן לזכרו של חגי שפי הי"ד, שנהרג בהתקפה הנ"ל, ולזכרם של סטודנטים באוניברסיטה שנהרגו בפעולות טרור. חגי שפי, סטודנט מצטיין לכלכלה לתואר ראשון ומוסמך ביה"ס למנהל עסקים בהצטיינות יתרה באוניברסיטת בר-אילן, נספה בהתקפת הטרור על מגדלי התאומים כששהה בקומה ה -106 במגדל הצפוני, בבואו לתת הרצאה בכינוס מנהלי בנקים.חגי היה באותה עת נשיא חברת הייטק בבעלותו בשם GoldTier Technologies Inc.
לפני כן היה, כשכיר, נשיא של שתי חברות כולן התמחו בתוכנות לבנקים:
Mint Software Communication, SunGard Business Integration .
בשנת 1992 נבחר חגי בהיותו סרן, על ידי מפקדו- היועץ הכספי לרמטכ"ל- להיות קצין מצטיין ביום העצמאות של שנה זו הרמטכ"ל אהוד ברק קיבל ההמלצה והעניק לו תעודת קצין מצטיין .

נשיא אוניברסיטת בר-אילן, הפרופ' משה קווה, סיפר על בחור מצטיין שחייו נגדעו. "כואב ודואב הלב גם לאחר 9 שנים על מסכת חיים שנגדעה של עלם חמודות, מלח הארץ. אתמול היכה בנו הטרור הנפשע שוב ולנו, אסור להיכנע להם. מיד לאחר התקפת הטרור על מגדלי התאומים, ולמען ערך החיים הקמנו בבר-אילן את בנייני התאומים, שבהם לומדים סטודנטים מכל תחומי האקדמיה בקמפוס. חגי היה סטודנט מצטיין, בלט כתלמיד מבריק והמשיך להצטיין גם בשורה של תפקידים בכירים. בר-אילן מוקירה את חגי ולזכרו אנו מקדישים שער מיוחד בפארק האחדות ע"ש דהאן, וממשיכים את מורשתו במקום שמחבר את כל רובדי העם היהודי, ומתפללים שהקורבנות יפסקו ויהיו נר לרגלינו". אורח הכבוד בטקס באוניברסיטה היה מ"מ שגריר ארה"ב בישראל, תומס גולדברגר. "היה זה הפיגוע הנורא ביותר, והיו שם 3000 טרגדיות אנושיות. בשעה זו אנו נזכרים בחגי ולזכרו צריכים לעשות הכול על מנת להביא שלום", אמר גולדברגר.

תא"ל (מיל) דב שפי, אביו של חגי, ריגש את הנוכחים כשסיפר על חגי: "חגי, אוהב האדם, נערץ ואהוב על ידי כל מי שהכירוהו ועבדו במחיצתו, בשל אישיותו, אדיבותו, הישגיו והצטיינותו בכל תחומי החיים. הוא ראוי לשמש דגם מושלם למצוינות של האוניברסיטה ושל בית הספר למנהל עסקים. 9 שנים חלפו מאז חגי נלקח מאתנו בחטף, כאשר הוא בשיא יכולתו, מלא תכניות וחלומות. חגי השאיר במותו רעיה -סיגל ושני ילדים, רועי בגיל 5 ו-נעמי בגיל 3 הנמצאים איתנו כאן. סיגל מגדלת בעצמה ילדיה לתפארת. אשתקד חגגנו לרועי את בר המצווה והשנה לנעמי את בת המצווה. אהובנו חגי הי"ד, לא זכה לכך לצערנו העמוק. כולנו, מוקירי זכרו של חגי,מתגעגעים אליו. הוא חסר לנו מאוד. אנו מזכירים אותו מדי יום ודמותו מלווה אותנו יומם ולילה". שפי הודה לנשיא האוניברסיטה ולאהרון דהאן על הקדשתו של "שער חגי שפי", שמכבד את זכרו של חגי. (אתר ההנצחה המשפחתי - http://www.hagayshefi.info ).

מוטי משען, ראש מערך לשכת נשיא האוניברסיטה, העלה קווים לדמותו של חגי וסיפר על מסלול ההצטיינות בחייו בשירות הצבאי, באקדמיה ובעסקים. "אנו מעלים את זכרו של צעיר ישראלי שמסכת חייו נקטעה באכזריות, אבל זהו טקס מחזק המעלה את זכרו המבורך ומצויינותו של חגי שילווה עוד שנים רבות את הסטודנטים בבר-אילן".

ד"ר צבי יוסמן, סגן ראש ביה"ס למנהל עסקים, אמר בטקס: "לא הכרתי את חגי, אבל קראתי עליו ואפילו בדקתי מה למד. דמותו של בחור עילוי, אדם מבריק בעל יכולת אנליטית גבוהה, ודמותו של אדם מיוחד עולה משיחות עם אנשים ומרצים שהכירו אותו".

רב הקמפוס, הרב שלמה שפר, הסביר בדבריו מהו תפקידו של השופר בהדגישו שיש לו חלק מרכזי בהוויה ובמנהגים הקשורים לתחילת השנה היהודית. השופר מעיר ומעורר על ידי התקיעה בו. זהו מעשה הנלווה לדיבור. כך גם מעשה ההנצחה שמלווה את הזיכרון ומחזק אותו".

משפחתו של חגי שפי ז"ל עם נשיא אוניברסיטת בר אילן, פרופ' משה קווה ומ"מ שגריר ארה"ב בישראל, מר תומאס גולדברגר בשער לזכרו של חגי בפארק האחדות ע"ש רחל ואהרן דהאן.

שער חגי שפי

שער ההנצחה הנקרא "שער חגי שפי", בפארק האחדות ע"ש רחל ואהרן דהאן