לזכרם

דר' משה מור ז"ל (1946 - 2010)

דר' משה מור ז"ל

משה מור נולד בהונגריה 1946, היה בעל תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מאוניברסיטת תל-אביב, ותואר שני ושלישי במדעי המחשב ממכון ויצמן.

שירת ביחידת 8200. זכה בפרס ראש אמ"ן לחשיבה יוצרת על פיתוח ויישום מערכות לאחזור מידע בזמן אמת. השתחרר בשנת 1986, בדרגת סא"ל, לאחר 5 שנים בהן שימש כסגן מפקד מרכז המחשבים של היחידה.

שימש כחבר סגל באוניברסיטת בר-אילן, במחלקה למדעי המחשב ובבית בספר למנהל עסקים, בתוכנית מערכות מידע; תוך שהוא משלב עבודה אקדמית יחד עם לימודי תורה.

משה התמקד בשני תחומי מחקר עיקריים: (א) מבנה נתונים ואחזור מידע (ב) הנדסת תוכנה, מידול מערכות ואבטחת איכות.

משה הנחה סטודנטים לתואר שני במדעי המחשב:

  • שולמית רובנר, 1994, Paragraph-Based Relevance Feedback in Full Text Retrieval Systems.
  • מאיר יעקובוביץ, 1995, Detection and Correction of Unique Errors in OCR Output
  • משה ליבנה, 1998, Retrieval of Relevant Documents Containing Real Word Errors

 

וסטודנטית לדוקטורט במערכות מידע, במסגרת ביה"ס למנהל עסקים:

  • רות גפני, 2008, Mobile-Wireless Information Systems Quality Measuring Methodology.

 

משה הניח אישה (מינה), ששה ילדים וששה עשר נכדים.

בין מחקריו

  • [1] M. Mor and A.S. Fraenkel, Permutation Generation on Vector Processors, THE COMPUTER JOURNAL, Vol. 25 (No. 4), November 1982, pp. 423-428.
  • [2] M. Mor and A.S. Fraenkel, A Hash Code Method for Detecting and Correcting Spelling Errors, COMM. ACM, Vol. 25 (No. 12), December 1982, pp. 935-938.
  • [3] M. Mor and A.S. Fraenkel, Retrieval in an Environment of Faulty Text or Faulty Queries, in: DATABASE USABILITY AND RESPONSIVENESS (P. Scheuermann, Ed.), Academic Press, NY, NY, 1982, pp. 405-425.
  • [4] A.S. Fraenkel and M. Mor, Combinatorial Compression and Partitioning of Large Dictionaries, THE COMPUTER JOURNAL, Vol. 26 (No. 4), November 1983, pp. 336-343.
  • [5] A.S. Fraenkel, M. Mor and Y. Perl, Is Text Compression by Prefixes and Suffixes Practical ?, ACTA INFORMATICA, Vol. 20 (No. 4), December 1983, pp. 371-389.
  • [6] M. Mor and A.S. Fraenkel, Cayley-Permutations, DISCRETE MATHEMATICS, Vol. 48 (No. 1), January 

פרופ' אברהם (רמי) שגיא ז"ל (1947-2003)

פרופ' אברהם (רמי) שגיא ז"ל

 

כהן כראש בית הספר למינהל עסקים משנת 1999 ועד ליום פטירתו כ' אדר ב' תשס"ג ה-24.03.2003. 
רמי היה בעל תואר ראשון ושני מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר דוקטור מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן .

נושא עבודת הדוקטורט: "היבטים קוגניטיביים של התנגדות לשינוי בארגון מדומה."

תחומי התמחותו המדעיים כללו:

  • מנהיגות ארגונית
  • שיתוף עובדים בהחלטות ארגוניות
  • ערכים ארגוניים
  • הסדרי עבודה חלופיים והתנהגות בלתי יצרנית (counterproductive behavior) בארגונים.

פעילות אקדמית נרחבת בארץ ובעולם:

  • הדריך סטודנטים לתארים מתקדמים.
  • זכה במלגות, בפרסים ובמענקי מחקר.
  • ארגן כנסים מדעיים.
  • Reviewer וחבר מערכת בכתבי עת בתחומי הניהול והפסיכולוגיה.
  • בשנת 2002 קבל תואר פרופסור לשם כבוד מטעם University of Flores, Buenos Aires, Argentina.
  • עבד ויעץ לחברות במשק הישראלי.

 

נולד בירושלים (9 ספטמבר) 1947. הניח אשה (רעיה) חמשה ילדים ונכדה. רמי שילב בין עבודתו האקדמית לבין לימוד תורה.

 

פרופ' דב אליצור ז"ל  (2015-1922) 

Prof. Dov Elizur

                                                                                       

פרופסור דב אליצור, מהחוקרים הבולטים במנהל עסקים, הלך לעולמו בגיל 93 בביתו במוצא עילית. פרופסור אליצור היה פעיל במחקר עד יומו האחרון, תוך שיתוף פעולה עם חוקרים מהארץ ומחו״ל. פרופסור אליצור היה בין המקימים של בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן. עד גיל 90 הוא המשיך ללמד ולהנחות תלמידי מחקר לתואר שלישי והעמיד דורות רבים של חוקרים. בין תלמידיו הבולטים היו פרופסור אהרון צינר, פרופסור רמי שגיא ז״ל ופרופסור שמואל סטשבסקי.

 

תחום המומחיות של פרופסור אליצור היה ניתוח עיסוקים, ובמשך שנים הוא פיתח שיטות בתחום זה עבור נציבות שירות המדינה. זה היה גם נושא עבודת הדוקטורט שלו מאוניבריסיטת אמסטרדם. לאחר שובו מאמסטרדם הוא השתלב במחלקות מנהל עסקים ופסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן וכן שימש כחוקר אורח באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה ובאוניברסיטת אמסטרדם.

 

פרופסור אליצור הקים שני ארגוני מחקר בינלאומיים ושימש כנשיא שלהם: איגוד תורת השטחות (Facet Theory Association) והאיגוד הבינלאומי לערכי עבודה (ISSWOV). שני האיגודים ממשיכים להיות פעילים ולקיים באופן סדיר כנסים מדעיים בינלאומיים במקומות שונים בעולם. הכנסים האחרונים התקיימו בניו יורק, ברזיל ולטביה ופרופסור אליצור היה פעיל בארגונם ואף קיים בהם סימפוזיונים בתחומי המחקר שלו.

 

תחומי המחקר המגוונים של אליצור כוללים מלבד ניתוח עיסוקים גם נושאים כמו מוטיבציה בעבודה, התמודדות עם לחץ בעבודה, שיתוף פעולה בארגונים, התמודדות עם שינויים טכנולוגיים וערכי עבודה. הוא היה בין המדענים הראשונים שחקרו באמצעים מדעיים את תחום היזמות. מחקריו פורסמו בכמאה מאמרים מדעיים בכתבי עת בינלאומיים והוא הוציא לאור למעלה מעשרה ספרים. לרגל יום הולדתו התשעים ערכו תלמידיו ספר שבו נכללו עשרות מאמרים פרי עטו של אליצור, אשר התפרסמו במשך כ-60 שנה. לא רבים המדענים שזוכים להיות פעילים במחקר ובהוראה במשך זמן כה ממושך.

 

פרופסור אליצור היה אחד המומחים הבולטים בתורת השטחות, גישה ייחודית לפיתוח תיאוריה ובדיקתה השיטתית, אשר פותחה על ידי הסוציולוג פרופסור לואי גוטמן. אליצור שיכלל את הגישה ועשה בה שימוש נרחב במחקריו. הוא הוזמן להציג את הגישה ואת מחקריו השונים במוסדות מחקר ברחבי העולם.

 

אליצור נולד בצ׳כוסלובקיה בשנת 1922 והוא הצליח לעלות לארץ באוניה האחרונה שיצאה מאירופה ב1939. הוא למד בסמינר למורים ליפשיץ ושימש כמורה ומחנך בבית ספר יסודי. תלמידיו זוכרים אותו עד היום כמורה אהוב ומיוחד. לאותה חיבה והערכה הוא זכה גם מתלמידיו באוניברסיטה, אשר רבים מהם ליוו אותו השבוע בדרכו האחרונה. עד השנים האחרונות הוא המשיך להנחות תלמידים לתואר שלישי ועד ימיו האחרונים המשיך לסייע להם לפרסם את מחקריהם בכתבי עת מדעיים. הוא כותב משותף של מאמרים שיצאו לאור לאחר מותו. רבים מתלמידיו רואים בו אב רוחני ומורה לחיים.

 

כל מי שהכיר אותו ידע שאחד המאפיינים הבולטים שלו הוא סקרנות אינסופית. תכונה זאת עשתה אותו מדען מבריק, אך הסקרנות שלו לא התמקדה רק בעולם המקצועי שלו. הוא הירבה לטייל בעולם ממש עד התקופה האחרונה. הוא ערך טיולים רגליים ארוכים בארץ וטיפל בשקדנות בגינה המרהיבה שלו במוצא עילית, שבה עצי פרי רבים ופרחים.

 

פרופסור אליצור הותיר אחריו אשה, שתי בנות ונכדים.

 

ד"ר אסא בירתי ז"ל (1933-2022)

pic6

למד במסלול ישיר לתואר שני  וכן תואר שלישי באוניברסיטת סינסינטי. כמו כן למד ראיית חשבון.

נושא עבודת הדוקטורט: Comparative Study: Cost of Capital in the U.S. and EEC Steel Industry

שימש כסגן ראש המחלקה לכלכלה ומנהל עסקים (בר אילן) בין השנים 1986-1987

 

תחומי התמחותו המדעיים כללו:

מימון בנושאי התנהגות ארגונית

הקשר בין שווקי ני"ע בעולם המערבי

פיזור סיכונים פיננסיים – מבנה הון במטבעות שונים

שינויים צפויים במערכות הפנסיה בעולם המערבי

 

תפקידים שביצע :

חבר בועדת ההכנה של ביה"ס למינהל עסקים

חבר ועד איגוד הסגל 1974-1975

חבר ועדת ההשקעות של האוניברסיטה 1974-1975

יועץ ועד איגוד הסל בנושא פנסיה (בהתנדבות) 1986-1987

חבר בועדת פרופסורים מייעצת לראש הממשלה בנושאי כלכלה (בהתנדבות) 1996-1997

מרכז קרן וולפסון במחלקה לכלכלה 1978-1988

חבר ועדת פיתוח מוצרים 1986-1987

 

ד"ר בירתי ז"ל היה חוקר מוביל בית הספר בתחומי החשבונאות, המימון והניהול. אחת התרומות החשובות במחקריו מתייחס לשימושו היעיל בשיטות מחקר במימון וכלכלה בניתוח נושאים בתחום ההתנהגות הארגונית. היה איש שתרם רבות במשך השנים לגיבוש דמותו של בית הספר למנהל עסקים. משך כל שנותיו במחלקה לכלכלה ולאחר מכן בבית הספר למינהל עסקים הוביל ד"ר בירתי ז"ל את לימודי החשבונאות. הוא היווה עמוד תווך של לימודים אלה בעיצוב תוכן הלימודים, גיוס ופיתוח סגל ומדיניות ביה"ס.

ד"ר בירתי היה איש נעים הליכות, אוהב אדם ואהוב מאוד שתמיד שמח לסייע ולעזור בתחום הפנסיות ובכל תחום בו יכול היה לתרום.