אודות בית הספר למנהל עסקים

בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן מציע תכניות לימוד לתואר שני ושלישי (MBA  ו-PhD)  במגוון תחומים, כולל מימון, אסטרטגיה, שיווק ופיתוח עסקי, טכנולוגיות ומערכות מידע והתנהגות ארגונית. חוקרי בית הספר מובילים תכניות מחקר מגוונות ופעילים בחזית המחקר הבינלאומי.

בנוסף, פועלת בבית הספר גם תוכנית ללימודי מנהל עסקים למנהלים, תכנית EMBA למנהלים ותוכנית בינלאומית ללימודי מנהל עסקים International MBA

בית הספר למינהל עסקים רואה עצמו כגשר המקשר בין העולם האקדמי-מחקרי ובין העולם העסקי.

מחקריהם של חברי סגל בית הספר למינהל עסקים - מטרתם אינה רק לפתח תיאוריות מתקדמות. בד בבד, חברי הסגל מתמחים גם ביישום מחקריהם ובהפיכתם לכלים מעשיים, העשויים לסייע למנהלים בקבלת החלטות טובות יותר ורווחיות יותר בתחומי השיווק, המימון, הניהול ומערכות המידע.

מחקרים מסוג זה, לדוגמה, עשויים לסייע לחברת התרופות "טבע", בעלת היקף השוק הנרחב, להעריך את יעילות הפרסום, בו מושקעים מילארדים. כך גם ניתן לנבא את תגובת השוק לפתיחת רשת חדשה של בתי מגורים או להגדיר מחדש היצע מוצרים, בהתבסס על תפיסת לקוחות.

מגמת מערכות-מידע ממוקדת בהיבטים השונים של ניהול המידע והפקת תובנות עסקיות לקידום הארגון. חברי הסגל במגמה  חוקרים את מגוון ההיבטים הנוגעים בדבר; היבטים אלגוריתמיים, טכנולוגיים, התנהגותיים וארגוניים.

פרסומי חברי הסגל כוללים ספרים, מאמרים ועבודות שטח, בתחום ניהול ידע, ניהול פרויקטי תוכנה, טכנולוגיות ענן, מודלים מבוססי רשתות חברתיות, ומודלים חדשים בתחום כריית נתונים ואינפורמטיקה. עבודות חברי הסגל מערבות מגוון מגזרים עסקיים, ובכלל זה: מגזר הבריאות, בהקשר של פיתוח מודלים לקביעת קדימויות בהקשר של תרומת אברים. המגזר הממשלתי, בהקשר של פרויקטי פיתוח תוכנה גדולים. מגזר יצרני המערכות הארגוניות (SAP), ונוספים.