דבר ראש בית הספר

מבקר יקר,

בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר אילן הוקם בשנת 1993 ונמצא מאז בתנופת צמיחה ופיתוח.  בשונה משאר בתי הספר למנהל עסקים בארץ, בית הספר אינו מקיים לימודים לתואר ראשון כי אם רק לתארים מתקדמים. אנו רואים בתחום מנהל עסקים נדבך שאמור להיבנות על כר של דיסציפלינה מקצועית והתנסותית. מתוך שכך, תוכניות הלימודים השונות, שניתנות בבית הספר, משלבות היבטים של תיאוריה ופרקטיקה כאחד.

התואר MBA (Master of Business Administration) מתמקד באופן מסורתי בהיבטים אדמיניסטרטיביים-מנהלתיים. לימודי מנהל העסקים בבר-אילן מסבים את הדגש מאדמיניסטרציה לאנליטיקה -  Master of Business Analytics, ומכשירים באופן זה את המנהלים לניהול על בסיס שילוב של נתונים, מודלים וראיה ביקורתית. בסיס הניתן בכל התמחויות הלימוד בבית הספר: מימון ופינטק, שיווק דיגיטאלי, התנהגות ארגונית בשילוב HR Analytics, ומערכות מידע וידע.

בכל התמחויות הלימוד הסטודנטים נחשפים ומתנסים בטכניקות של מדעי הנתונים. החשיפה היא לא רק להיבטים המתודיים והטכניים, כי אם גם להיבטים הביקורתיים. מערכות הבחירות התכופות וההתמודדות עם הקורונה המחישו, גם למי שלא היה מודע לכך, את חשיבות הבחינה הביקורתית של כל נתון וכל מודל. את החשיבות להבין לעומק את המהות העומדת מאחורי הכותרת של כל נתון, ואת ההתניות העומדות בבסיסו של כל מודל. מתוך שכך, בית הספר למנהל עסקים שם דגש לא רק בהוראה ובהכשרה בתחומי האנליטיקה השונים, כי אם גם בראייה הביקורתית שחייבת להיות משולבת בתהליכי הניתוח הטכניים, ובתיאוריות המסייעות להבנת תמונת המציאות המורכבת, עסקית-חברתית-טכנולוגית.  חברי הסגל בבית הספר הם חוקרים בולטים בתחומם שמחקריהם עוסקים בהרחבה ובשיכלול של אותן תיאוריות ומתודות.

היות ובית הספר מקיים לימודים רק לתארים מתקדמים סגל בית הספר מצומצם יחסית. מתוך שכך, היקף המתקבלים מוגבל במטרה להבטיח אינטראקציה אישית עם סגל ההוראה, מסגרת לימוד איכותית, ושירות קשוב לסטודנט. אנו גאים באווירה החמה והייחודית המתקיימת בבית הספר, ומאמינים בחשיבות הרבה של השירות המנהלתי והאקדמי כאחד.

אנו נמשיך להקפיד על עקרונות אלו כדי להבטיח את הערך הניתן לבוגרים של תוכניות הלימוד השונות, את היכולת לנתח, לחקור, לחדש וליזום. ונמשיך להיות בית חם, החל מהפנייה הראשונית אלינו, ולמשך המסלול והקריירה המקצועית של כל אחד ואחת.

בברכה

רועי גלברד