הנחיות לבניית תוכנית הלימודים תשפ"ו – שנה ב' - שיווק ופיתוח עסקי

כניסה למערכת אינבר

טרם ההרשמה, אנא וודאו שמעמדכם מוסדר, ושאתם מופיעים במערכת במעמד "מן המניין".
סטודנט שמופיע במעמד "מן המניין בתנאי" יפנה בדחיפות לבית הספר ללימודים מתקדמים להסדרת מעמדו.

לא ניתן יהיה להירשם ללא הסדרת המעמד!

לצורך הרישום יש להיכנס בחלון הזמן שהוקצה לכם לאינבר - להזדהות באמצעות מספר תעודת זהות (כשם משתמש) ומספר טלפון. מומלץ להיכנס דרך פורטל "בר אילן שלי" . לסיוע בהתחברות אנא ראו הסבר מצורף. אם עדיין ישנה בעיה, ניתן לפנות למרכז שירות וגיוס.

לא לשכוח לשלם את המקדמה! ללא תשלום המקדמה, לא יתאפשר לכם לבצע רישום לקורסי התואר. כמו כן, דאגו למלא את טופס ההצהרה וההתחייבות בכניסתכם למערכת. ניתן יהיה לבצע רישום לקורסים רק בחלונות הזמן שלכם לרישום. עם הכניסה לאינ-בר יש לבחור ב"רישום לקורסים".


חובת יהדות לתואר שני

אם טרם סיימת עם חובות קורסי היסוד ביהדות, חשוב לוודא את סיומם בשנה זו.

בסרגל מצד ימין - אשכול לימודי -  לימודי יסוד תארים מתקדמים (לימודי יסוד ביהדות)- שיבוץ מרשימה.

שימו לב שיש אשכול נפרד לקורסי יהדות מתוקשבים, שנקרא לימודי יסוד תארים מתקדמים (לימודי יסוד ביהדות - מתוקשבים). מומלץ כמובן לבחור בקורס מתוקשב.

בוגרי אוניברסיטת בר-אילן מחויבים בלימודים בהיקף של 4 נ"ז (2 ש"ש) לכל התואר.

בוגרי מוסדות אקדמאיים אחרים מחויבים בלימודים בהיקף של 8 נ"ז (4 ש"ש) לכל התואר.

בקשה לפטור מקורסי יהדות יש להגיש דרך אתר האינ-בר - בקשות ואישורים - רשימת בקשות
 

רישום לקורסי המגמה ואשכולות

בסרגל מצד ימין - אשכול לימודי -  לדוגמא: מנע"ס שיווק ופיתוח עסקי שנה ב' חובה. יש לגלול עד האשכולות הרלוונטיים.

בוחרים את האשכול הרלוונטי -שיבוץ מרשימה - לחיצה על העיפרון ביום ובשעה הרלוונטיים.

בסוף התהליך, אנא ודאו שאתם רשומים לכל הקורסים שמופיעים בטבלה . אם יש בחירה, אז בדקו שאתם רשומים לקורס אחד מהשניים שהינם על אותה משבצת זמן. אם מדובר בבחירה באשכול – וודאו שלקחתם את הקורסים המתאימים לאשכול.

מומלץ לצפות במצגת לייעוץ וירטואלי לפני הרישום ולתרגל זאת במערכת הדמה.

רשימת קורסי המגמה והאשכולות – תוכנית דו שנתית תשפ"ו – שיווק ופיתוח עסקי:

סמסטר א
 

שעות


קוד קורס

שם קורס 

יום

שעה

למי מיועד?

2

70-710/1/4-01

סמינריון שיווק

ד

16

כל המגמה. בחירה לפי מנחה

2

70-599-01

כלים מתקדמים לניהול השיווק

ו

10

כל המגמה

2

70-649-01

כלים יישומיים בשיווק דיגיטלי

ו

12

אשכול שיווק דיגיטלי

70-598-15

כלים ושיטות להערכת הזדמנויות ומיזמים

ו

12

אשכול יזמות וחדשנות

2

70-648-01

שימושי ביג דאטה בשיווק

ו

8

אשכול שיווק דיגיטלי

70-597-15

ניהול ושיווק חדשנות

ו

8

אשכול יזמות וחדשנות

2

70-663-15

יצירתיות בשיווק ופיתוח מוצרים

א

18

כל המגמה

2

70-664-15

קבלת החלטות צרכניות

א

20

כל המגמה

---

 

פרקטיקום בינלאומי

ד

20

אופציית בחירה (ר' סעיף)

---

70-787-15

פרקטיקום יזמות

ד

16

אשכול יזמות וחדשנות

סמסטר ב

שעות

 

שם קורס 

יום

שעה

למי מיועד?

2

70-710/1/4-01

סמינריון שיווק

ד

16

כל המגמה. בחירה לפי מנחה

2

70-657-01/06

פרקטיקום שיווק

ד

16

בחירה לאשכול שיווק דיגיטלי

70-657-05

פרקטיקום משחק עסקים

ד

20

2

70-892-05

משחק עסקים

ו

8

כל המגמה

2

70-593-01

שיווק קיימות ויזמות אימפקט

ו

10

כל המגמה

4

 

עקרונות המימון

א

18

כל המגמה

מתווה הלימודים:

הלימודים יתקיימו באופן משולב, כך שחלק מהשיעורים יתקיימו באופן פרונטאלי וחלקם דרך מערכת הזום. בשבוע הראשון אתם לומדים את כל הקורסים בקמפוס. מהשבוע השני ואילך, אתם לומדים את ימי ראשון ושישי מהקמפוס לסירוגין. למען הסר ספק – ההרצאות לא יוקלטו!

מועדי הבחינות בקורסי התואר במנהל עסקים יתקיימו בכלל ימי השבוע, בדרך כלל בשעה 9:00 בבוקר, ולאו דווקא בימי הלימוד. זאת כדי לאפשר פריסה מיטבית של הבחינות, בכפוף לאילוצים הקיימים.

מספר דגשים חשובים להרשמה:

  1. תוכנית מובנית מחייבת:כל סטודנט נרשם לקורסים על פי מה שמופיע בטבלת הקורסים. כל חריגה מהתוכנית דורשת אישור בכתב של ראש המגמה.
  2. הערה לגבי דרך הרישום: בייעוץ וירטואלי מופיעים לכם כל האשכולות, גם אלו של השנה שעברה. כניסה לאשכולות אלו, במידה וסיימתם את כל הקורסים של שנה א', וקיבלתם ציונים על כולם תעלה שאין קורסים נוספים באשכול זה. אם טרם קיבלתם ציון על קורסי סמסטר ב', הקורסים יופיעו לכם באשכול ויתאפשר לכם להירשם אליהם. כמובן, הימנעו מלהירשם שוב לקורסים שכבר הייתם רשומים אליהם השנה. כמו כן, בכל מקרה יופיע לכם אשכול של קורסים חלופיים לפטור. במידה ואין לכם פטורים, או שהמרתם כבר את כל הפטורים שהיו לכם, התעלמו מאשכול זה. מעבר לכך, חשוב לעבור אשכול אחרי אשכול ולבצע רישום לקורסים, ואז לוודא שנרשמתם לכל חובותיכם.

    האשכול שלא בחרתם (שיווק דיגיטלי/שיווק וניהול חדשנות) יסומן כאשכול בו לא למדתם את הקורסים.

  3. קורסים חלופיים לפטור: 
    מי שקיבל פטור מקורס בתואר– מחויב לקחת קורס/ים אחר/ים להשלמת מכסת השעות. האפשרויות לקורסים חלופיים הם:

    א. קורסים שהוגדרו כקורסים חלופיים לפטור - מופיעים באשכול ייחודי הנקרא "השלמה למכסת שעות לתואר למקבלי פטורים". שימו לב שיש כמה קורסים שהם מתוקשבים ויכולים להוות תחליף לפטור.

    לתשומת לבכם: גם בקורס מתוקשב יכולים להיות מםגש או יותר, בדרך כלל בזום.

    ב. קורסים של מגמה אחרת המתקיימים באותה משבצת זמן - בכפוף לדרישות הקדם ולמקום פנוי. הרישום הוא דרכנו.

    ג. קורסי אשכול - על דירקטורים - סטודנטים שזכאים לפטור יכולים לקחת את קורסי האשכול, ניתוח דוחות פיננסים ודירקטורים למתקדמים, כחלק ממכסת השעות לתואר ולא כקורסים עודפים. 

  4. רישום לסטודנטים שנה ג' ומעלה: סטודנטים בשנה שלישית ומעלה שנתקלים בקושי בהרשמה יפנו אחרי הרישום לקורסי יהדות ו/או אנגלית, אם נדרשים, ברשימה מסודרת וברורה במייל אל מזכירות ביה"ס.
     
  5. חפיפת קורסים: אין אישור לחפיפת קורסים, למעט חפיפה עם הסמינריון. שימו לב! קורסים החופפים זה לזה "מסתירים" אחד את השני במערכת השעות. כדי לוודא רישום, לחצו על הלשונית למעלה שנקראת "חפיפת קבוצות קורס". כך תוכלו לראות את הקורסים החופפים.
     
  6. קדימות בין אשכולות ובתוך האשכול: אם יש לכם קורס שאינכם מצליחים להירשם בשל דרישת קדם, בדקו בקורסים המופיעים באשכול האם זה קורס אחר שקיים באשכול זה. אם כן, הירשמו קודם אליו ואז לקורס שתלוי בו. כמו כן, הירשמו קודם לקורסי סמסטר א' ואז לקורסי סמסטר ב'.
     
  7. אשכול הדירקטורים בשנה ב': מי שרוצה להוסיף אשכול דירקטורים, עליו להירשם לקורסים ניתוח דוחות כספיים, 70640, ודירקטורים למתקדמים, 70641. הרישום אליהם מתוך אשכול "קורסי דירקטורים".
     
  8. משבצות הזמן של הסמינריונים: אין משמעות ליום ולשעה המופיעים במערכת ולא יתקיימו שיעורים קבועים ביום ובשעה שהוקצו לסמינריון זה! הבחירה היא על פי המנחה, איתו תרצו לכתוב את העבודה. יהיה מפגש משותף אחד, ושאר המפגשים יתואמו למול המנחה. אנא הימנעו מלפנות אלינו בשאלה לגבי יום לימודים נוסף. הסמינריון הוא שנתי. יש להירשם אליו פעם אחת, והוא יופיע לכם בשני הסמסטרים.
     
  9. חלונות זמן לבחירת האשכולות: בהמשך לבחירה משנה א' (שיווק דיגיטלי ושיווק במדיה חברתית – באשכול שיווק דיגיטלי, שיווק מיזמים טכנולוגיים – באשכול שיווק וניהול חדשנות), בסמסטר א' בשעות 8:00 ו12:00 מתקיימים קורסי האשכול, על פי הטבלה שלעיל.  כמו כן, יהיה עליכם לבחור את הפרקטיקום הרלוונטי לאשכול אותו בחרתם.
     
  10. בחירת פרקטיקום: כל סטודנט באשכול שיווק דיגיטלי יכול לבחור בין פרקטיקום בשיווק (קבוצות 01 או 06) לפרקטיקום משחק עסקים (7065705). זו אינה חלופה לקורס החובה במשחק עסקים (הסבר על פרקטיקום משחק עסקים כדאי לקרוא בסילבוס הקורס). בכל מקרה, יש להגיע למפגש הראשון של הפרקטיקום בשיווק ולהתחיל לעבוד עליו. במידה והחלטתם לבצע פרקטיקום במשחק עסקים וזה מתאפשר– תוכלו לעבור ולכתוב את הפרקטיקום במשחק עסקים ולקבל ציון ממי שהגשתם אליו את הפרקטיקום. כמו כן, אחרי תחילת השנה תצא הודעה גם על אפשרות לפרקטיקום בינלאומי. 
     
  11. בדיקת מילוי חובות התואר: אנו ממליצים לכל סטודנט לבדוק בסיום הרישום באופן עצמאי שאכן סיים להירשם לכל קורסי התואר. 
    ניתן לעשות את הבדיקה הזו למול רשימת הקורסים באתר, בלשונית "תוכניות לימודים".

    כמו כן, חשוב לוודא גם עמידה בחובות יהדות (ואנגלית, למי שהחל לימודיו לפני תשפ"ג או שייך למסלול עם תזה).

    אנגלית: אנא וודאו שמופיע לכם במערכת במסך הרישום למעלה לצד המילים רמתך באנגלית הכיתוב "ללא חיוב אנגלית". אם יש איזושהי בעיה, יש לטפל בה למול היחידה לאנגלית כשפה זרה. ניתן לפנות טלפונית במספרים: 03-5318636 או 03-5318237 או דרך טופס הפנייה 
    מי שנמצא במסלול עם תזה, או מתכנן לעבור למסלול זה, עליו לוודא שהוא סיים את חובות האנגלית.
    קורסי יהדות:  שימו לב לקיומם של קורסים מתוקשבים, ללא חובת נוכחות. הם נקראים "לימודי יסוד תארים מתקדמים (לימודי יסוד מתוקשבים)". לשאלות בנושא חובות יהדות, כדאי לפנות אליהם ישירות.
     

    לתשומת לבכם – במסך הרישום למעלה מופיעה "רמתך בעברית". אנא התעלמו מהערה זו.
     

  12. יצירת קשר עם גורמי אוניברסיטה:

    היחידה ללימודי יסוד ביהדות טלפון 035318671 או 035318361

    המדור ללימודי תואר שני: ma.office@biu.ac.il

    למרכז שירות וגיוס בטלפון 9392* או בשירות הווטסאפ שלהם במספר 052-6171988

    מחלקת שכר לימוד – טופס פנייה

    היחידה לאנגלית שפה זרה: או בטלפון: 03-5318237

    התאמות לסטודנטים עם לקות למידה: באתר מדור תמיכה והנגשה

    לבעיות טכניות במערכת הרישום (חסימה כספית, אי פתיחת חלון זמן וכו'), יש לפנות אללמרכז שירות וגיוס

    במהלך ימי הרישום, אנו נעמוד לרשותכם בכתובות המייל שלנו. עם זאת, בשל העומס הרב בימים אלו, אנא התאזרו בסבלנות. כמו כן, אנא נסו להימנע מפנייה בנושאים שאינם קשורים ישירות לרישום, ואפשרו לנו לתת את השירות המיטבי לכלל הפונים. בברכת הצלחה וחוויית לימודים מהנה ופורה!