הנחיות לבניית תוכנית הלימודים תשפ"ה - מימון- שנה ב' - תוכנית מצטיינים

הנחיות רישום אלו תקפות רק לגבי סטודנטים שנרשמו לקורסי סמסטר קיץ של תוכנית המצטיינים.

סטודנטים שלא נרשמו לסמסטר קיץ, מתבקשים לפנות במייל להשלמת הליך ההרשמה.

ראשית, אנא וודאו שמעמדכם מוסדר ("מן המניין") וששילמתם את שובר המקדמה.

סטודנט שמופיע כ"מן המניין בתנאי" יפנה בדחיפות לבית הספר ללימודים מתקדמים להסדרת מעמדו.

כניסה למערכת אינבר

יש להיכנס למערכת האינ-בר בחלון הזמן שהוקצה - להקיש שם משתמש ומספר נייד - לחתום על ההצהרה וההתחייבות - רישום לקורסים (לרדת למטה עד שמגיעים לאשכולות של שנה ב').

שימו לב שברישום לקורסים מופיעים לכם כל האשכולות, גם אלו של השנה שעברה. אם טרם קיבלתם ציון על קורסים אותם כבר עשיתם, הקורסים יופיעו לכם באשכול ויתאפשר לכם להירשם אליהם. כמובן, למען הסר ספק, אין להירשם שוב לקורסים שכבר הייתם רשומים אליהם השנה. כמו כן, בכל מקרה יופיע לכם אשכול של קורסים חלופיים לפטור, גם אם אין לכם פטורים או שכבר המרתם את הפטורים בקורסים חלופיים.

מתווה הלימודים: הלימודים יתקיימו באופן משולב, כך שחלק מהשיעורים יתקיימו באופן פרונטאלי וחלקם דרך מערכת הזום. בשבוע הראשון אתם לומדים את כל הקורסים בקמפוס. מהשבוע השני ואילך, אתם לומדים את ימי ראשון ושישי מהקמפוס לסירוגין. למען הסר ספק – ההרצאות לא יוקלטו!

מועדי הבחינות בקורסי התואר במנהל עסקים יתקיימו בכלל ימי השבוע, בדרך כלל בשעה 9:00 בבוקר, ולאו דווקא בימי הלימוד. זאת כדי לאפשר פריסה מיטבית של הבחינות, בכפוף לאילוצים הקיימים.

רשימת קורסי המגמה והאשכולות- תכנית מצטיינים שנה ב' תשפ"ה- מימון

סמסטר

מספר הקורס

שם הקורס

יום

שעה

הערות

א 70-794-15 בעיות נבחרות במימון א' 18-20 אשכול מימון חברות
  70-629-15 תמחור נכסים א' 18-20 אשכול ניהול השקעות
  70-656-15 סדנה במימון חברות א' 20-22 לכל האשכולות
  70-636-15 ניהול השיווק   מתוקשב לכל האשכולות
  70-617-15 שיטות כמותיות במימון ו' 8-10 לכל האשכולות
  70-892-15 משחק עסקים ו' 10-12 לכל האשכולות

סטודנט אשר יעמוד בדרישות האשכול יקבל אישור נוסף על כך בתום לימודיו (לא יופיע על תעודת התואר). סטודנט יכול לבחור האם ללמוד אשכול זה או אחר, או לבחור בכל משבצת זמן את הקורס שמעניין אותו, ללא בחירה באשכול (בכפוף למקומות פנויים).

כמה דגשים חשובים לרישום:

1. חובת יהדות לתואר שני:
    כדאי להתחיל את הרישום בהרשמה לקורסי יהדות, כיוון שמדובר במכסת מקומות מוגבלת.
    בסרגל מצד ימין - אשכול לימודי -  לימודי יסוד ביהדות מתוקשב
    שימו לב! יש לכם אפשרות לבחור בקורס סמסטריאלי של 2 ש"ש באשכול שנקרא קורס יהדות מתוקשב למתמחי מנע"ס בלבד.
    בוגרי אוניברסיטת בר-אילן מחויבים בלימודים בהיקף של 2 ש"ש לכל התואר.
    בוגרי מוסדות אקדמאיים אחרים מחויבים בלימודים בהיקף של 4 ש"ש לכל התואר.
    בקשה לפטור מקורסי יהדות יש להגיש דרך אתר האינ-בר בקשות ואישורים - רשימת בקשות
  2. קורסים חלופיים לפטור: מי שקיבל פטור מקורס בתואר– מחויב לקחת קורס אחר להשלמת מכסת השעות.
    א. קורסים שהוגדרו כקורסים חלופים לפטור – אלו מופיעים באשכול ייחודי הנקרא "השלמה למכסת שעות   לתואר למקבלי פטורים".

ב. קורסים של התמחות אחרת המתקיימים באותה משבצת זמן – בכפוף לדרישות הקדם ולמקום פנוי. ניתן יהיה להירשם דרכנו.
    ג. קורס דירקטורים למתקדמים – קורס זה הינו הקורס המשלים לקבלת אשכול-על דירקטורים, עבור סטודנטים שביצעו את הקורס דירקטורים בשנה א'. עם זאת, ניתן לקחת קורס זה כחלופי לפטור. פרטים נוספים על אשכול העל בהמשך.

הערה חשובה לגבי ספירת נקודות הזכות באשכול לבעלי פטור: סטודנט שקיבל פטור מקורס תואר, הקורס לא יופיע באשכול, אבל כן ייכלל בספירת מספר הנקודות/הקורסים באשכול. לדוגמה – סטודנט שקיבל פטור מניהול השיווק, בעת בחירה ב"שיבוץ מרשימה", הקורס לא יופיע (שכן הסטודנט פטור ממנו), אבל כשהסטודנט יסיים לקחת את כל שאר הקורסים באשכול, יופיע לו כיתוב באדום שחסר קורס אחד מאשכול זה (למרות שאינו יכול לקחת את הקורס, כי הוא פטור ממנו). יש לקחת קורס חלופי לפטור זה.

1. קורסי מסלול היזמות והחדשנות בשנה ב': סטודנטים הלומדים את אשכול העל ביזמות ובחדשנות, עליכם להירשם לפרקטיקום ביזמות 70787. תוכלו ליצור קשר ולעשות זאת דרכנו. כמובן, וודאו שסיימתם את חובות קורסי היזמות – מבוא ליזמות, ניהול חדשנות ויזמות וייזום חברות הזנק.

2. קורסי אשכול הדירקטורים בשנה ב': סטודנטים שבחרו לקחת את אשכול הדירקטורים, צריכים בנוסף לקורס דירקטורים משנה א' להוסיף לתוכנית הלימודים את הקורס דירקטורים למתקדמים 70-641, קורס זה מתקיים בזום מלא ביום שני בשעה  20:00.

3. חלונות זמן לבחירת האשכולות: בסמסטר א' ביום א', ב18:00 מתקיים קורס האשכול, על פי הטבלה לעיל.

4. תוכנית מובנית מחייבת: עליכם להירשם ע"פ המופיע בטבלת הקורסים, בסדר שמופיע בטבלה. כל חריגה מתוכנית הלימודים דורשת אישור בכתב של ראש ההתמחות או של ראש בית הספר/סגן ראש בית הספר.

5. לימודי אנגלית:  אנא וודאו שמופיע לכם במערכת במסך הרישום למעלה לצד המילים "רמתך באנגלית" הכיתוב "ללא חיוב אנגלית". אם יש איזושהי בעיה, יש לטפל בה למול היחידה לאנגלית כשפה זרה. מי שהתחיל לימודיו לפני שנת התשפ"ג, או מתכנן לעבור למסלול עם תזה, עליו לוודא שהוא סיים את חובות האנגלית למול היחידה לאנגלית כשפה זרה בטלפון 03-5318237 או דרך טופס הפנייה

6. יצירת קשר עם גורמי אוניברסיטה:
    היחידה ללימודי יסוד ביהדות: טלפון 035318671 או 035318361  yesod@biu.ac.il
    המדור ללימודי תואר שני: ma.office@biu.ac.il
    מרכז שירות וגיוס: בטלפון 9392* או בשירות הווטסאפ שלהם במספר 052-6171988
    מחלקת שכר לימוד – טופס פנייה
    היחידה לאנגלית שפה זרה: efl.unit@biu.ac.il או בטלפון: 03-5318237
    התאמות לסטודנטים עם לקות למידה: באתר מדור תמיכה והנגשה

7. לתשומת לבכם – במסך הרישום למעלה מופיעה "רמתך בעברית". אנא התעלמו מהערה זו.

הערה: לבעיות טכניות במערכת הרישום (חסימה כספית, אי פתיחת חלון זמן וכו'), יש לפנות אל מרכז שירות וגיוס.

במהלך ימי הרישום, אנו נעמוד לרשותכם בכתובת המייל. עם זאת, בשל העומס הרב בימים אלו, אנא התאזרו בסבלנות. כמו כן, אנא נסו להימנע מפנייה בנושאים שאינם קשורים ישירות לרישום, ואפשרו לנו לתת את השירות המיטבי לכלל הפונים.

במהלך ימי הרישום, אנו נעמוד לרשותכם בכתובת המייל שלנו. עם זאת, בשל העומס הרב בימים אלו, אנא התאזרו בסבלנות. כמו כן, אנא נסו להימנע מפנייה בנושאים שאינם קשורים ישירות לרישום, ואפשרו לנו לתת את השירות המיטבי לכלל הפונים.

בברכת הצלחה וחווית לימודים מהנה ופורה!